субота, 1 червня 2013 р.

Апельсиновий кекс з сиропом

Сьогодні перший день моєї найулюбленішої пори року! І хоча погода зовсім несприятлива, це не змінює того що на дворі літо!!! )
А щоб якимось чином внести літні барви в сьогоднішній день, пропоную рецепт сонячного кекса, і як мені довелось почути - найсмачнішого!


Скажу що готувати такий кекс зовсім не складно, я б навіть сказала, приємно, тому що довкола дуже смачно пахнуть апельсинки)



Потрібно для тіста:
4 шт. яєць;
220 г цукру;
200 мл. апельсинового соку;
цедра 1 апельсини;
110 г масла;
400-450 грам борошна;
15 г порошка до печива;
Для сиропу:
цедра 1 апельсини;
200 мл води;
200 г цукру;
Приготування:
Збиваємо міксером 4 яйця, по трохи всипаємо цукор і збиваємо до появи піни. Далі вливаємо апельсиновий сік, цедру і розтоплене масло. Окремо змішуємо борошно та порошок до печива. Тепер з'єднуємо борошно з рідкою масом і добре розмішуємо. Виливаємо тісто у форму для кексів та ставимо у розігріту на 180 духовку, випікаємо 40-45 хвилин.
Тим часом готуємо сироп:
Для цього доводимо до кипіння воду з цукром, тоді додаємо дрібно натерту цедру апельсини. Варимо на слабкому вогні доки цедра не стане практично прозорою, а вода має загустіти (консистенція подібна до меду). Коли сироп звариться полийте ним верх кексу, кількість - на ваше бажання.



Справді дивовижний, яскравий кекс, з приємним ароматом ^_^
Рецепт знайшла тут :)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...