субота, 26 жовтня 2013 р.

Рис з овочами

Я обожнюю рис з овочами - легка і проста в приготуванні страва, яку я завжди охоче готую, час від часу змінюючи деякі овочі на інші.


Ділюсь своїм рецептом приготування рису з овочами + зазначаю які овочі я зазвичай змінюю/додаю.


Інгредієнти:
1 скл. рису
1 морква
1 цибулина
2 помідора
сіль, перець
3-4 ст.л.консервованого горошку
Приготування:
Рис відварюємо у підсоленій воді. Тим часом готуємо овочі.
Цибулю ріжемо кубиками та тушкуємо на олії, до неї додаємо потерту моркву. Овочі тушкуємо під кришкою на слабкому вогні 5-10 хвилин. Тоді додаємо порізані кубиками помідори, солимо перчимо до смаку. Накриваємо овочі кришкою та тушкуємо ще 5-7 хвилин.
Готовий рис змішуємо з овочами, додаємо при потребі ще спецій і зелений горошок. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і через 3 хвилини вимикаємо вогонь.
Смачного!



І наостанок: зазвичай я додаю болгарський перець, який разом тушкую з овочами, це дуже смачно! Але на жаль в найближчому овочевому магазині я не знайшла жодного свіжого перцю, а шукати десь інде не хотілось не було часу. Також інколи замість горошку я додаю консервовану кукурудзу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...