пʼятниця, 3 січня 2014 р.

Новорічний торт / New Year's cake

Торт для Нового Року я обрала завчасно, вибір був немаленький, але в результаті обрала зовсім новий рецепт торта, який не схожий на інші.
Інтуїція мене не підвела, торт вийшов дуже смачним і гостям дуже сподобався!

My intuition sudjested me to choose this recipe for New Year's Eve, and now I can honestly say that it was right choice! My guests couldn't get enough!:)


Я ще ніколи не пекла подібний торт, з кремом з маскарпоне, тому зранку я попробувала вже вистояний цілу ніч торт, і я залишилась просто в захваті від результату:)

I had never baked such cake before, so in the morning I tasted a little piece and my first impression was amazing!



Для тіста потрібно:
Мед (рідкий) - 80 мл
Цукор - 120 г
Борошно - 350 г
Яйця - 2 шт
Сода - 1/3 ч.л. (погашену оцтом)
Для крему потрібно:
300 г маскарпоне
3-4 ст.л. цукрової пудри
3 ст.л. нежирної сметани
Приготування:
Замішуємо тісто. Яйця розтираємо з цукром, додаємо мед, і погашену оцтом соду.Все перемішуємо і поступово всипаємо борошно. Вимішуємо м'яке, еластичне тісто:


З цього тіста має вийти три невеликі коржі. Кожен корж розкачуємо на пергаментному папері  присипаному борошном, товщиною 5-7 мм.:


переносимо в духовку і випікаємо при 220 гр 5 хвилин. Коржі дуже швидко випікаються, тому не забувайте про них!
Теплий корж ріжемо полосками шириною приблизно 1 см.


Готуємо крем. Маскарпоне збиваємо з цукровою пудрою, збиваючи додаємо сметану.


А тепер збираємо торт. Обирайте нешироку, квадратну форму. Застеляємо форму харчовою плівкою, так буде легше витягнути торт з форми. На дно викладаємо шар крему товщиною 1 см.


Далі викладаємо тісто, зверху крем і так далі, закінчуємо викладати полосками:


Закриваємо форму плівкою, зверху ставимо невеликий вантаж (наприклад пачку кави) і ставимо в холодильник на цілу ніч. Верх прикрашаємо за бажанням шоколадом, тертими горіхами...


Торт має дуже ніжний смак!
Я значно змінила рецепт, тому додаю посилання на оригінал - клік.
Якщо у вас є питання - пишіть у коментарях, радо відповім:)
Origainal recipe you can find here. If you have any question please feel free to ask me:)


Гарних вам вихідних!

Have a nice weekend!

2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...