четвер, 17 липня 2014 р.
Пиріг з вишнями і меренгою / Sour Cherry Meringue Pie
В ці дні на вулиці нестерпна спека, але ж ми її так хотіли!:) Пекти і готувати не має бажання, але в допомогу йдуть прості рецепти, які для приготування зовсім не потребують багато часу. Сьогодні я і хочу поділитись з вами таким експрес рецептом смачного, літнього пирога. Рецепт від моєї мами, вона завжди пече такий пиріг у вигляді пляцка на повну бритванку, а начинку кожен раз змінює. Я зменшила кількість інгредієнтів і спекла круглий пиріг з вишнями.
This week is so sunny and hot, but we all were waiting these summer hot days!:) to say the truth i don't want to spend much time in the kitchen because it's too hot here so I'm trying to use only easy recipes like this sour cherry pie recipe. My mom bake this pie with different filling, I decided to add canned sour cherry. Mmm, the combination of sour cherry and meringue is perfect!
Інгредієнти для тіста:
350 г борошна
200 г масла
2 ст.л. сметани
3 жовтка (білки для меренги)
Масло тремо на грубій тертці,додаємо решту інгредієнтів і замішуємо тісто. Ви можете додати 1 ч.л. розпушувача, тоді тісто буде більш пухкішим і вищим. Викладаємо тісто в круглу фому та ставимо в розігріту до 160 г духовку на 15 хвилин.
Тепер викладаємо поверх тіста вишні у власному соці та ставимо форму знов в духовку на 10 хв. Тим часом готуємо меренгу:
3 білки
4 ст.л. цукру
Спочатку 3 хвилини збиваємо білки у сухій посудині, по трохи всипаємо цукор та не припиняючи збиваємо масу до стійких піків.
Викладаємо на вишні збиті білки та ставимо пиріг ще раз в духовку на 10-12 хвилин.
Після того як пиріг охолоне, подавайте до столу, за бажанням з морозивом;)
For dough you need:
350 g flour
200 g butter, grated
2 tbls. sour cream
3 egg-yolks (whites for meringue)
Preheat the oven to 160C. Mix all ingredients and knead the dough. You can add 1 tablespoon baking powder if you want higher dough. Roll out the dough in a lightly floured surface to the circle. Place the dough into baking case and bake for 15 minutes.
Then sprinkle the canned sour cherries at the top and bake for 10 minutes once again. Meanwhile prepare meringue:
3 whites
4 tbls sugar
At first whisk whites for 3 minutes in a clean and dry bowl, then gradually add sugar.
Remove the pie from an oven and spoon the meringue over sour cherries. Bake for 10-12 minutes. Let the pie cool completely and serve with ice cream at pleasure;)
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Nam!!! this looks delicious ^^
ВідповістиВидалитиxoxo
Novelstyle
Thank you:)
ВидалитиВиглядає ДУЖЕ смачно!!!!!
ВідповістиВидалитиxoxo Iren
www.liakw.com
Дякую за відгук^^ Пиріг справді смачний, особливо для тих хто любить легку кислинку у випічці:)
ВидалитиНаверняка, вышло очень вкусненько :) Обожаю вишню!
ВідповістиВидалитиВеличезне дякую!!!:)
Видалити