четвер, 20 листопада 2014 р.

Шоколадно-кавові капкейки / Chocolate Coffee Cupcakes

Капкейки за цим рецептом просто неймовірні, таке враження ніби куштуєш торт з найніжнішим кремом!
Рецепт тіста для капкейків я знайшла у блозі verdadedesabor.blogspot.com, а рецепт крему знайшла у irenelife.com, дівчатам велике дякую!

These little cupcakes are awesome, every bite has heavenly flavor!
I combined two different recipes which I found here: verdadedesabor.blogspot.com & irenelife.com - many thanks!




Для тіста потрібно/                                       For batter you need:
90 г м'якого масла                                         90 g butter, softened
160 г цукру                                                    160 g sugar
2  крупних яйця                                             2  large eggs
60 г шоколаду з кавовим смаком                 60 g coffee flavor chocolate, melted
185 г борошна                                               185 g flour
1/2 ч.л. розпушувача                                     1/2 tablespoon baking powder
120 мл теплого молока                                 120 ml lukewarm milk

Для крема:                                                      For the buttercream icing:
80 г цукру                                                       80 g sugar
2 білка                                                            2 egg whites
120 м'якого масла                                         120 g soft butter

Приготування / Directions:

1. Збити масло з цукром та яйцями протягом 5 хвилин. Продовжуючи збивати, вливаємо розтоплений і охолоджений шоколад. Просіюємо борошно і розпушувач, добре перемішуємо. Поступово вливаємо молоко і ще раз ретельно перемішуємо тісто.

Whisk the butter with sugar and eggs for 5 minutes. Keep whisking, pour in melted chocolate. Sift the flour with baking powder, mix well. Gradually pour in milk and mix again.

2. Вмикаємо духовку (180 гр), формочки для маффінів заповнюємо тістом на 2/3. Вихід 12 штук. Випікати 20 хвилин.

Preheat the oven to 180 C. Spoon the batter into the muffin cups. Yield 12 cupcakes. Bake for 20 minutes.



3. Тепер готуємо крем. Змішуємо білки з цукром, ставимо посудину на водяну баню. Масу помішуємо, нагріваємо до 40 градусів, щоб цукор добре розтопився. Тоді відразу знімаємо посудину з водяної бані і починаємо збивати білки міксером протягом 5 хвилин. Продовжуючи збивати додаємо порціями масло. Масу збиваємо доти поки не буде утворюватись крем (приблизно 5-7 хвилин).

Make icing. Mix egg whites with sugar in heatproof bowl. Place the bowl on the waterbath, heat to 40 degrees, sugar should be melted. Then remove the bowl from waterbath and whisk egg whites for 5 minutes. Keep whisking and gradually add butter. Whisk until cream forms, it takes 5-7 minutes.


4. За допомогою кондитерського шприца прикрашаємо охолоджені капкейки.

Spoon the icing into piping bag and pipe swirls on top of each cupcake.


Сподіваюсь рецепт вам сподобався!:)

Hope you liked this recipe:) Thanks for stopping by! Keep on smiling:)

4 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...