середа, 26 листопада 2014 р.

Класичне австрійське печиво / Classic Austrian Cookies recipe

На носі вже грудень місяць, тому не будемо зволікати, а будемо готуватись до свят!
Чесно кажучи відчуття що "свято наближається" у мене особисто ще не має, проте в мене багато планів на грудень. Це стосується як і подарунків на Миколая так і покупок новорічних декорацій для дому, мабуть я всіма силами буду намагатись створити святкову атмосферу:)

December is approaching, it means the winter is here! I can't believe, but on the other hand I love winter vacations:)
To say the truth I don't feel that the New Year is coming, but I would like to do a million things in December, like buying gifts and some Christmas decorations for home. I'll try to create a festive atmosphere as much as it possible:)


Рецептів в моїй закладках назбиралось дуже багато, сподіваюсь до Нового Року приготувати хоча б половину:) А поки що ловіть рецепт смачненького печива, його сміло можна пекти на свята.

I have a lot of recipes bookmarked and I hope to make half of them toward the end of December. But now I hurry to share one good cookies recipe.

Інгредієнти:                                                        Ingredients:
150 г м'якого масла                                            150 butter, softened
60 г цукру                                                            60 g sugar
2 шт яєчних жовтків                                           2 egg yolks
200 г борошна                                                     200 g flour
0,5 ч л. ванільного цукру                                   0,5 teaspoon vanilla sugar
дрібка солі                                                           pinch of salt
варення                                                               jam

Приготування / Directions:

1. Масло збиваємо міксером, додаємо жовтки, цукор, перемішуємо і всипаємо борошно. Додаємо ванільний цукор і дрібку солі.

Beat the butter with an electric mixer, add egg yolks, sugar, stir well and add flour. Add vanilla sugar and pinch of salt.

2. Замішуємо тісто. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Knead a dough. Chill the dough for 30 minutes.

3. Охолоджене тісто розкачуємо в тонкий пласт, вирізаємо круглі фігурки (за бажанням інші), має вийти парна кількість фігурок. Тепер в половині фігурок посередині вирізаємо дірочки (за допомогою ножа, або ковпака).

Roll out the dough and cut round cookies (or another figures). Make even-numbered cookies. Then use a small cutter to cut the design out of the center of half of the cookies. 

4. Випікаємо печиво при 160 гр. 20 хвилин.

Bake the cookies for 20 minutes (160 C)

5. Ставимо печиво повністю охолонути. Тепер фігурки без дірок змащуємо варенням та скріплюємо фігуркою з отвором, злегка притискаємо і наповнюємо отвір варенням.

Let cookies cool completely. Spread a teaspoon of jam onto the solid cookies. Place a cutout cookie on top of each filled cookie and put jam into cutout in addition. Done! 



Печиво дуже смачне, ніжне тісто просто тане в роті! Рецепт знайшла на сайті cookorama.net.
Смачного вам і не мерзніть!:)

Cookies are so good. When I look at these photos my mouth  is watering! The recipe I found on cookorama.net
Have a good week!:)


4 коментарі:

  1. I love linzer tarts!! they are amazing and remind me of the summer I spent in Austria! thanks for sharing this recipe, I'm definitely going to try making them over the holidays when I'm home with my sister!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...