Через свою любов пробувати нові рецепти я частенько забуваю про ті які сподобались вже давно і коли я переглядаю свій архів рецептів, розумію що потрібно заново їх відтворювати - більшість з них більше не можна тримати "під замком". Це стосується і сьогоднішнього рецепта. Елементарність приготування, прості інгредієнти, мінімальний час на замішування тіста і випікання, і це не єдині плюси. Смак печива сподобається всім!
Today I baked these cookies and I can't believe the plate is almost empty! Due to my passion to looking for a new recipes I often forget favorite old recipes so I should change it. This is the case of todays recipe, I forget about it. The simple ingredients, easy method and minimum time to bake these cookies are the main advantages of the recipe. I'm sure the taste of cookies likes everyone!
Інгредієнти:
70 г. холодного масла або маргарини
100 г твердого сиру
щіпка солі
1 яйце для тіста + 1 шт. для змащування печива
200 г борошна + невелика к-ть для розкочування тіста
0,5 ч. л. розпушувача
2-3 ст. л. холодного молока
+ кунжут для посипання печива
Приготування:
1. Борошно просіюємо у миску, додаємо кубики маргарину (чи масла) та все січемо ножем в крихту. Додаємо сіль, 1 яйце, розпушувач, натертий на дрібній тертці сир (я додала трішки менше сиру, приблизно 70 г) та вимішуємо. Додаємо по трохи молока та замішуємо тісто.
2. Розігріваємо духовку на 200 гр., при потребі деко для випікання застеляємо пергаментним папером та змащуємо маслом;
3. Розкочуємо тісто товщиною не більше 1 см. Вирізаємо невеликі кружечки, викладаємо їх на деко, зверху змащуємо збитим яйцем (або молоком) і посипаємо кунжутом;
4. Випікаємо печиво до золотистого кольору (приблизно 15 хв.).
Ingredients:
70 g cold butter or margarine
100 g hard cheese, grated
pinch of salt
1 egg for dough + 1 egg for spread
200 g flour
0,5 teaspoon baking powder
2-3 tablespoons cold milk
sesame seeds
Method:
1. Sift flour into bowl, cut butter into small cubes add to flour and chop by knife. Then add salt, egg, baking powder and grated cheese. Pour milk and knead a dough.
2. Preheat an oven to 200 C, line baking sheet with parchment paper or grease with butter if needed.
3. Roll out the dough into 1 cm thickness, cut out small circles and place them on baking sheet. Spread the top with egg (or milk) and sprinkle the sesame seeds over each cookie top.
4. Bake cookies until golden, nearly 15 minutes. Let cool. Enjoy!
Смачного! Рецепт з сайту cookorama.net
I'm not a fan of sesame seeds but for someone who eats them this appears to be good recipe. I like how well you photograph the food. Very crisp and clean pictures.
ВідповістиВидалитиMany thanks Toya:)
ВидалитиThese are so cute and remind me of a type of Chinese sweet. Love your tea towel by the way!
ВідповістиВидалитиThanks Melissa;)
Видалити