субота, 26 вересня 2015 р.

Банановий кекс / Banana Coffee Cake

Всім привіт! Сподіваюсь ви гарно проводите вихідні! 
А в мене для вас є ще один рецепт ароматної випічки,  як раз для таких прохолодних осінніх днів як зараз. 
Я вже давно мріяла спекти банановий хліб. Читаючи стільки гарних відгуків про нього я завжди думала, що це має бути дуже смачно, але от вмію я відтягувати такі моменти! 
Зараз я пропоную вам рецепт простенького кексу, який ви можете корегувати, наприклад додавши в тісто волоські горіхи чи трішки кориці. І ще моя маленька порада - більше шоколаду! Адже поєднання банана з шоколадом дуже вдала класика:) 


Hello! Hope you're having a great weekend!
I have for you one more sweet smelling coffee cake recipe which is perfect for such gloomy day as today!
I have wanted to bake banana bread a good while ago, especially when I read so many nice reviews about the taste. And drumming.. I finally bake this! This recipe is basic, so you can add a little bit walnuts or grounded cinnamon to your taste.And my tip for you - more chocolate! Banana with chocolate is a classic combo, but it's a great combo:)

Для тіста потрібно:
130 г м'якого масла
130-150 г цукру
1 яйце
100 г сметани
2 невеликі стиглі банани
300 г борошна
1 ч.л. розпушувача

Для глазурі:
шоколад
вершки

Приготування:
Масло збиваємо міксером з цукром, не менше 5 хв, додаємо яйце продовжуючи збивати. Вливаємо сметану, добре перемішуємо після чого додаємо пюре з бананів. Масу ще раз перемішуємо. По трохи просіюємо борошно з розпушувачем, акуратно перемішуємо тісто до однорідності.
Невелику форму для кексу змащуємо маслом і присипаємо борошном. Виливаємо тісто у форму і ставимо в розігріту до 180 гр духовку. Випікаємо 40 хв. Коли кекс повністю охолоне поливаємо верх шоколадом. Смачного!


For batter you need:
130 g butter, softened
130-150 g sugar
1 egg
100 g sour cream
2 mashed ripe bananas
300 g flour
1 teaspoon baking powder

For topping:
chocolate
cream

Method:
Beat butter with sugar until 5 min., add egg and keep beating, Then pour in sour cream, mix well, add mashed bananas, mix again. Sift the flour with baking powder into liquid mixture and careful stir the batter.
Pour the batter into greased and floured loaf pan and place to preheated oven to 180 C. Bake 40 minutes. Let completely cool and cover the top with melted chocolate. Enjoy!

4 коментарі:

  1. You combined two of my favorite things banana and cake. I would eat this for breakfast, lunch, and dinner!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :)) sounds great! Anyway banana bread is a nutritious food so to my mind it's the best for breakfast:) Thanks for stopping by Toya!

      Видалити
  2. Ooohhh yummy, I love the idea of banana coffee cake. I usually either do one or the other but they sound awesome together! My husband would love this!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...