понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Яблучний пиріг з сметанковою заливкою / Apple Pie with Sour Cream Filling

Привіт)
Зараз мені здається,  що я ніколи не закінчу писати про сьогоднішній рецепт!:) А було би шкода не розповісти вам про дуже смачний яблучний пиріг, рецепт якого я вже давно тримала у своєму старому блозі. І оскільки я вирішила по маленьки витягувати звідтам найсмачніші рецепти, почала я з такого от красеня.

Hi there)
It seems I never done this post!:) It would be a pity to give a miss such great recipe which I kept on my old blog. So I started to do some recipes over again and today I would share with you a great apple pie recipe.


Замість того щоб використовувати стандартний набір слів для опису цього пирога, я просто коротко напишу, він бомбезний! Солоденьке тісто, карамелізовані яблука і сметанковий крем ммм, так-так я ще все пишу про пиріг!
І добре що згадала напишу кілька слів про начинку. В рецепті до сметанкової заливки входить 1 ст.л. борошна. Я пробувала готувати і з борошном і без нього, одинаково смачно, хоч і консистенція заливки відповідно різна.

I want to take note of sour cream filling. There are a 1 tablespoon of flour in the recipe, but you can not put  flour into filling. I made this with flour and without, both results were delish!


Для тіста:
1 яйце
100  цукру
100 г масла
350-400 г борошна
1/2 ч. л. соди, погашеної оцтом
пакетик ванільного цукру

Для начинки:
2 середніх яблука
3 ст. л. цукру

Для заливки:
100 г сметани
1 яйце
50 г цукру
1 ст. л. борошна
1/2 ч. л. кориці

Приготування:
1. Збиваємо яйце з цукром, додаємо розм'якшене масло, погашену соду, потім борошно та ванільний цукор, все вимішуємо.
2. Готуємо яблучну начинку. Для цього ріжемо яблука на частинки та карамелізуємо їх з цукром на сковорідці (можна додати 20 г масла).
3. Тепер готуємо заливку: змішуємо сметану, цукор, яйце, корицю і борошно. Все ретельно вимішуємо, щоб не залишалось грудочок.
4. Викладаємо тісто в круглу форму (24-28 см.). Формуємо "бортики". Викладаємо карамелізовані яблука і вливаємо заливку.
5. Випікаємо пиріг 35-40 хвилин при 180 гр.


For dough:
1 egg
100 g sugar
100 g butter, soft
350-400 g flour
1/2 teaspoon baking soda + 1 teaspoon vinegar
10 g vanilla sugar

For  caramelized apples:
2 medium apples, sliced
3 tablespoons sugar

For sour cream filling:
1 egg
100 g sour cream
50 g sugar
1 tablespoon flour
1/2 teaspoon ground cinnamon

Directions:
1. Beat egg with sugar, add softened butter, baking soda with vinegar, flour and vanilla sugar. Mix well until dough forms.
2. Heat the pan, add sugar. Place sliced apples into pan and mix them quickly. Also you can add 20 g butter.
3. Then make sour cream filling, just mix together sour cream with egg, add sugar, flour and cinnamon, stir until well combined.
4. Place dough into spring form, add caramelized apples on top and pour sour cream filling over.
5. Bake pie in preated oven to 180 C for 35-40 minutes.


Подаємо пиріг з улюбленим напоєм і смакуємо! Рецепт з сайту cookorama.net.

Serve pie with your favorite hot drinks and enjoy! The recipe found on cookorama.net.

2 коментарі:

  1. ооо, круто! у меня как раз ящик яблок стоит, надо сделать пирог!
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. чтобы уничтожить ящик яблок тебе надо испечь очень много таких пирогов))) но все таки надеюсь ты попробуешь этот рецепт)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...