середа, 27 січня 2016 р.

Класичне Тірамісу / Classic Tiramisu

Ви знаєте, я вперше приготувала тірамісу вдома, і після цього мені хочеться зробити ще одну порцію, це ж така смакота! Я пробувала тірамісу в різних кав'ярнях і чесно скажу, що лише один раз я була в захваті від подачі даного десерту. От чомусь не смакувало мені тірамісу у більшості кафе, а тим більше коли його подавали у вигляді торта. Тому я планувала робити тірамісу порційним, я справді думаю, що так смачніше:)

To say the truth I've never made tiramisu at home even though I know how delicious it is. I've tried tiramisu in a cafes but only once I was really thrilled. Maybe the reason is that I don't like tiramisu served as a cake, I think individual portions tastes better:) And believe me, the homemade classic tiramisu is fantastic! I'm ready to do this desser once again and right now:)


А от від домашнього тірамісу я отримала масу задоволення, можливо я не буду більше замовляти тірамісу деінде - відтепер я тільки ЗА домашній варіант! 
Савоярді я пекла сама, бо в районі де я живу не так просто знайти таке печиво, хіба треба потратити більше часу і обходити всі магазини. Але я вирішила що простіше буде спекти савоярді самій. Тут не має нічого складного, просте бісвітне печиво (без ніякого масла!). Рецепт печива я брала в інтернеті, але виставляти рецепт цього разу не буду, бо за виглядом воно мені не дуже вийшло (от що значить спішити і робити 100 справ відразу:)) Ок, переходимо до найважливішого, до супер ніжного і смачного десерту - тірамісу.


На 4 порціїї:
250 г маскарпоне
2 яйця
50 г цукру
200 мл міцної кави
2 ст.л. рому
печиво савоярді
какао-порошок

Приготування:
Насамперед готуємо каву. Коли вона охолоне вливаємо ром і перемішуємо. 
Акуратно відділяємо білки від жовтків. Посудина в якій будемо збивати білки має бути абсолютно сухою. Спочатку збиваємо білки, хвилин 5, після цього додаємо трішки цукру і збиваємо до густої піни, це ще приблизно 7-8 хв. Ставимо білки в холодильник.
Окремо жовтки збиваємо з цукром до білого кольору, на це йде приблизно 10 хв. 
Тепер викладаємо в посудину маскарпоне, розминаємо сир лопаткою і починаємо акуратно вводити жовтки, перемішуємо масу обережно, потім вводимо білки. Крем вимішуємо легкими рухами поки маса не буде однорідною.
Тепер на дно креманки викладаємо 3 ст. л. крему, савоярді швиденько макаємо в каву і викладаємо поверх крему. Так робимо 2-3 слоя, закінчуючи кремом. Тірамісу майже готове! Залишається щедро притрусити верх какао-порошком і потримати десерт в холодильнику 5-6 годин або цілу ніч:) Смачного!

For 4 portions:
250 g mascarpone cheese
2 egg yolks
2 egg whites
50 g sugar
200 ml espresso
2 tbsp rum
savoiardi
cocoa powder for dusting

Directions:
Prepare strong cooffe and let cool. Stir in the rum

In the bowl beat egg whites until fluffy, about 5 min. Then add a little sugar and keep beating for 7 min. at least. Place whites to refrigerator.
Then in another bowl beat yolks with sugar until pale yellow and creamy, about 10 min. Now using a spatula gently combine mascarpone with yolks, mix carefully, add egg whites afterwards. Mix until well combined.
Spread 3 tbls of cream in the bottom of each dessert bowl. Then immerse savoiardi into espresso mixture and arrange in a layer over the cream. Soak the remaining savoiardi, place them into bowls and spread the remaining cream evenly. 
Dust the top with cocoa powder. Place the tiramisu into refrigerator for 5-6 hours or overnight. Enjoy!


А ви любите тірамісу? І чи пробували готувати його вдома?

Do you like tiramisu? Do you try to make this dessert at home?

6 коментарів:

  1. Solya, this recipe has got to be the way to my heart <3. I've never made homemade tiramisu before, but I'll have to try this one out. We decided to go to Italy for our honeymoon because I absolutely love tiramisu! Haha

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. aww that sounds so lovely:) anyway you should make homemade tiramisu, it's worth a try:)

      Видалити
  2. ой виглядає дуже смачно, хочу попробувати! І.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...