пʼятниця, 2 червня 2017 р.

Міні чізкейки / Mini cheesecakes

З початком літа нам всім хочеться чогось легкого, повітряного та яскравого! І це стосується не лише одягу☺
Як раз сьогоднішній рецепт тістечок асоціюється в мене з сонячним літом. Це відмінний десерт з елементарним способом приготуванням. 

When summer starts we all want only something light, airy and bright! And it's all not only about clothes☺
By the way today's recipe I compare with sunny summer. This is perfect dessert with simple cooking method.


Я доповнила смак чізкейків полуничним пюре і я в захваті від такого поєднання!

I decorated cheesecakes with strawberry puree and I enjoy this combination so much!

Інгредієнти:
150 г пісочного печива
25 г м'якого вершкового масла
250 г сиру маскарпоне ("Філадельфія" або інший м'який сир)
100 г цукру
2 яйця
1 ч.л. лимонного соку
варення, ягоди+цукрова пудра для прикрашання

Приготування:
Насамперед вмикаємо духовку розігріватись до 180 гр.
Печиво перемелюємо в блендері, додаємо масло і добре перемішуємо.
Окремо збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо по трохи сир і збиваємо масу до пишності. В кінці вливаємо лимонний сік.
Паперові формочки для кексів відразу ставимо в силіконові або металеві форми, щоб при випікання чізкейки тримали форму і не розповзлися.
На дно формочок  втрамбовуємо наше тісто з печива. Зверху викладаємо сирну масу (по 3 ч.л.). Виходить приблизно 10-12 шт.
Випікаємо тістечка 20 хв., після випікання залишаємо остигнути в напіввідкритій духовці. Перед подачею ставимо чізкейки в холодильник на 1-2 години. Можна прикрасити відразу перед подачею.
Смачного!

Ingredients:
150 g shortbread cookies
25 g melted butter
250 g cream cheese (Philadelphia etc,)
100 g sugar
2 eggs
1 teaspoon lemon juice
jam, berries+powdered sugar for decoration to your taste

Method:
Preheat oven to 180 C.
Blend cookies in food processor, add butter and mix well.
In a separate bowl beat eggs with sugar, gradually add cream cheese and beat until fluffy.
Add lemon juice in the end of beating.
Press about 2 teaspoons of  the cookie crust into bottom of each muffin liner and press to compact.
Spoon about 3 teaspoons of cream cheese mixture over crust (yield - 10-12 chesecakes)
Bake for 20 minutes, cool completely in half-open oven.
Then place cheesecakes in refrigerator for 1-2 hours before serving.
Decorate with jam or berries and serve.
Enjoy!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...