четвер, 20 липня 2017 р.

Галети з чорною смородиною / Black currant Galettes

Всім доброго дня! Як я писала раніше, нарешті мені пощастило знайти такий рецепт галет, який я буду використовувати постійно, тому що рецептом я дуже задоволена і навіть не бачу потреби шукати інший. В холодильнику я тримала дуже багато чорної смородини, тому начинку для галет мені не довелось придумувати:) якщо чесно, то я зовсім була не проти використати такі ягоди, тому що я прихильниця смородини і полюбляю кислинку у випічці. Так от, крім смаку галет, мені надзвичайно сподобалось їх фотографувати, тому як ніколи виставляю багато фото:)



Hello everyone! As a wrote earlier finally I've found an ultimate galettes recipe. This is so good recipe that I don't want to find out another one, I really adore these galettes. Besides I liked to take a photos of these pies so as never before I attached a bunch of pictures:)






Тісто:
210 г борошна
80 г масла
2 ст.л. цукру
2 жовтка
2 ст.л. сметани

Приготування:

Просіяне борошно змішуємо з цукром. Додаємо порізане кубиками холодне масло і перемішуємо  в крихту. Додаємо жовтки та сметану, замішуємо тісто. Загортаємо тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 20 хв.

Для начинки: 400 г чорної смородини
100 г цукру
2 ст.л. картопляного крохмалю

Додатково: цукор пудра

Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 3 рівні частини. Кожну частину розминаємо та розкатуємо в пласт (товщиною 5 мм).
Посередині викладаємо начинку, залишаючи 2 см. до краю галет, краї підгортаємо на ягоди.
Переносимо галети на пергаментний папір.
Випікаються галети 25-30 хв. при 180 гр. (до легкого рум'янця).
Готові галети залишаємо остигнути після чого посипаємо цукровою пудрою.

Dough:
210 flour, sifted
80 g cold butter
2 tbls sugar
2 egg yolks
2 tbls. sour cream

Directions:

Mix flour with sugar. Add cubed cold butter and rub to crumbs. Add egg yolks and sour cream, kned dough. Fold dough and place to refrigerator for 20 minutes.

For filling: 400 g black currant
100 g suagr
2 tbls. potato starch

Decoration: powdered sugar

Remove dough from refrigerator, divide dough into 3 even pieces. Kned each piece and roll into circle in 5 mm thick.
Place mixed black currant in the middle of each round but leave 2 cm to the edges. Fold the dough edges around the berries, pressing a little bit.
Bake galettes for 25-30 minutes in preheated oven to 180 C (until light brown).
Let galettes completely cool, then decorate with powdered sugar.

За рецепт тіста вдячна Маші (блог cityofevel6661.blogspot.com)

4 коментарі:

  1. Обожаю чёрную смородину и блюда с ней. Бабушка часто печёт разные пироги, подскажу ей и Ваш рецепт)
    Julia Shkvo

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, сподіваюсь бабця довірить моєму смаку і спече Тобі пресмачні галети:) П.С. Звертайся до мене на Ти;)

      Видалити
  2. Even though I have heard black currants are tasty I have never tried them. Your galettes look so yummy and tasty. I would most definitely try them. I'm glad you found a recipe that you really like.
    LaToya
    www.toyastales.blogspot.com

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...