понеділок, 19 листопада 2012 р.

Кекс з родзинками та цукатами

В суботу я думала, що проведу пів дня на кухні, бо мене зацікавили нараз кілька рецептів випічки))) але дуже скоро я зрозуміла, що часу на приготування двох видів печива і ще одного кексу мені не вистачає( ну нічого, довелось відкласти два рецепти на інші дні)) 
Насамперед я вирішила спекти такий собі міні кекс, який поєднує в собі смак цукатів, родзинок та лимонної цедри.. Скажу вам, що це поєднання дуже вдале - смак дуже-дуже ніжний, і аромат неймовірний!
Можете спекти такий кекс на свята, він і справді своїм ароматом навіює святковий настрій:



Інгредієнти:
100 г масла;
70 г цукру;
40 г родзинок;
1 ст.л. цукатів;
1 ст.л. цедри цитрини;
2 яйця;
150 г борошна;
5 г розпушувача;
щіпка солі;
Приготування:
Розмягшене масло збиваємо міксером разом з цукром. Додаємо по черзі яйця та збиваємо в однорідну масу. Додаємо борошно, щіпку солі та розпушувач для тіста. Все ретельно вимішуємо ложкою. Далі додаємо цедру, цукати та розпарені родзинки (просто залийте родзинки кипяченою водою на 10 хвилин, після чого промийте їх звичайною водою та відтисніть від зайвої рідини). Все добре вимішуємо та перекладаємо тісто у форму для випікання. Обирайте малу форму, наприклад таку як для рулетів. Також форму можна змастити маслом. 
Випікається кекс 45 хвилин при 170 градусах.

З кавою ну дуже смачно! )
Гарного вам настрою та вдалого дня!;-)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...