субота, 22 грудня 2012 р.

Булочки з рисом

Ось і спеклись булочки) Обрала простий рецепт тіста і таку ж просту начинку. Колись моя мама часто готувала булочки з рисом, яйцем та зеленню тому я люблю такі булочки ще з дитинства. Рецепт тіста я знайшла на сайті dreamfood.com.ua.

Готуємо тісто:
500 мл. води злегка підігріваємо та розбавляємо в ній 1 ч.л. дріжджів. Додаємо 2 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі, пів склянки олії (125 мл.). По трошки додаємо борошна та замішуємо нетуге тісто. Вимішане тісто дуже приємне, але злегка липне до рук. Накриваємо тісто рушником та ставимо у тепле місце на 30-40 хвилин.
Тим часом готуємо начинку. До цих булочок підійде будь яка начинка: м'ясна, з капустою, чи грибами.. Я обрала начинку з рисом:
До відвареного рису додаємо порізані кубиками яйця, солимо, додаємо зелень (якщо не має зеленої цибульки, то тушимо на олії звичайну цибулину).
Коли тісто підросте, руки змащуємо олією та формуємо булочки з начинкою. Викладаємо булочки на деко та ставимо в попередньо розігріту духовку на 180 гр. Випікаємо до золотистого кольору:


Булочки простенькі, якраз такі як я хотіла:))

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...