субота, 13 квітня 2013 р.

Печиво-трюфель з горіхами

Смак печива справді чимось нагадує популярні цукерки трюфелі, таке ж ніжне, а ще надзвичайно ароматне! Мені дуже сподобалось печиво, і готується елементарно, що завжди "підкупляє і спокушує"))



Потрібно:
120 г розмягшеного масла;
1,5 скл. борошна;
80 г грецьких горішків;
1 яйце;
3 стол. л. цукрової пудри;
2 ст. л. какао порошку;
1 пачечка ванільного цукру (приблизно 10 г);
Додатково для суміші:
2 ст.л. какао + 3 ст. л. цукрової пудри;
Приготування:
У розмягшене масло просієюмо борошно, додаємо какао, подрібнені горіхи та ванільний цукор. Перетираємо все у крихту.
Далі додаємо яйце, цукор-пудру, замішуємо тісто. Воно виходить мяким, як пластилін (якщо тісто не замішується то можна додати трішки води, десь 1-2 ч.л.- порада від автора). Формуємо з тіста кульку та ставимо у холодильник на 40-60 хвилин.
Вмикаємо духовку на 180 гр. Деко застеляємо пергаментом. Відщипуємо невеликі частинки з тіста та формуємо кульки розміром грецького горіха. Викладаємо кульки на деко та ставимо у духовку на 15-20 хвилин.
В окрему посудину просіємо какао порошок та цукор пудру. Готові, гарячі кульки обмакуємо у цій суміші, після цього ставимо готове печиво остигати. Смачного!;)


Рецепт знайшла тут

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...