середа, 28 серпня 2013 р.

Сирний пиріг з курагою

Цього разу я прискіпливо вибирала рецепт сирної випічки, та врешті решт вибір випав на досить простий пиріг, але я повірила автору, що він має бути смачним:) Розчарована я не була, значить вибір був правильним) Пиріг гарний на вигляд, ріжеться відмінно, що є важливим коли потрібно пригостити гостей. 


Мені не захотілось додавати родзинки і я просто замінила їх на курагу.


Приготування:
Спочатку готуємо тісто: змішуємо 250 г борошна з 1 ч.л. розпушувача. Далі всипаємо 70 г цукру, 100 г мякого масла, 1 яйце. Тісто повинне бути мяким, не прилипати до рук, але не занадто забитим борошном. Замотуємо тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Готуємо начинку: 4 білка збиваємо з 150 г цукру, в кінці додаємо 2 ст.л. крохмалю (жовтки, що залишились відставляємо в сторону).
Окремо змішуємо 700-750 г домашнього сиру з жовтками, додаємо 50 мл. молока, подрібнену курагу та пакетик ванільного цукру. Все добре розмішуємо (я подрібнила сир в блендері).Тепер виливаємо до сирної маси білки та перемішуємо:



Дістаємо з холодильника тісто, розправляємо його у невеликій формі для випікання, формуємо бортики:


Зверху виливаємо начинку:


 Ставимо пиріг в розігріту на 180 гр. духовку, випікаємо 30-35 хвилин, потім зменшуємо температуру до 150 гр. і випікаємо ще 35 хвилин.


Смачного!)
Рецепт звідси


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...