неділя, 8 вересня 2013 р.

Гречана запіканка

Гречану запіканку за цим рецептом люблю готувати вже досить давно. Кілька раз натрапляла на такий рецепт, або ж рецепт трішки відрізнявся на різних кулінарних сайтах - що значить, запіканка припала до смаку багатьом :) Страва справді заслуговує на визнання, досить поживно і смачно :) 


Відразу після духовки запіканка може не різатись, а просто розпадатись - дайте постояти їй 5-10 хвилин після чого її можна відразу подавати порційно. 

Як начинку можна використовувати відварене куряче філе, куряче філе з грибами. Цього разу я для начинки обрала печериці.
Потрібно:
1 скл. гречки;
масло 40-50 г;
300 г печериць (або відварене куряче філе);
цибулина 1 шт;
яйця 2 шт;
сметана 1 скл. (3 ст. л. в начинку, решта для заливки);
твердий сир - 100 г;
сіль та перець;
Приготування:
1. Насамперед промиваємо гречку та варимо її до готовності у підсоленій воді. До гарячої гречки даємо масло та перемішуємо:


2. Цибулю нарізаємо кубиками та обсмажуємо на олії до півготовності. Додаємо порізані гриби, тушкуємо, після чого додаємо 3 ст. л. сметани, все вимішуємо, солимо та перчимо до смаку, та тримаємо на вогні пару хвилин.


3. Сир натираємо на грубій тертці та змішуємо з вареною гречкою:

 4. Готуємо заливку: збиваємо яйця з сметаною, солимо та перчимо:

5. У форму викладаємо половину гречки, зверху викладаємо начинку, далі знов гречка. Зверху все поливаємо сметанною заливкою:



Ставимо запіканку у розігріту на 200 гр. духовку випікатись 15-20 хв.Даємо страві трішки охолонути та подаємо до столу.
Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...