середа, 16 жовтня 2013 р.

Картопляні кльоцки з м'ясом

Дуже люблю цю страву, хоч і готую її не часто. За те коли страва готовується рідко, тоді більше насолоджуєшся смаком:)
Начинкою може бути фарш, гриби, але я вкотре обираю начинку з відвареного м'яса та підсмаженою цибулею:


На кількість інгредієнтів поданих в рецепті, виходить приблизно 5 порцій. Картопляні кльоцки дуже ситні, тим паче якщо подавати зі сметаною:)



Інгредієнти:
6 картоплин
2 ст.л. манної крупи
1 ч.л. солі
2 яйця
220 г борошна
Приготування:
Картоплю очистити та відварити в підсоленій воді, пропустити через м'ясорубку. Додаємо манку, сіль, яйця та борошно. Все добре вимішуємо. Тісто не повинно бути дуже забитим борошном, краще додавати по трохи борошна при формуванні.
Начинка:
400 г свинини
1 цибулина
сіль, перець
М'ясо відварюємо, пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю ріжемо кубиками та підсмажуємо на олії до золотистого кольору, вимішуємо з м'ясом, солимо та перчимо за смаком.
Формуємо кльоцки. Від тіста відщипуємо невеликі шматки, формуємо паляницю, начиняємо її начинкою та защипуємо. Кльоцки формуємо кульками, посередині робимо ямку. Складаємо кльоцки на дошку перед тим добре притрушуємо її борошном.
Варимо кльоцки у соленій кип'ячій воді. Краще варити кльоцки порційно, щоб вони вільно плавали у воді. Коли кльоцки спливуть вверх, варимо їх до готовності на слабкому вогні, приблизно 7-10 хвилин.


Подаємо кльоцки з смаженою цибулею, сметаною. Буде смачно!:)
Рецепт знайшла давним давно на cookorama.net

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...