понеділок, 7 жовтня 2013 р.

Цвітаєвський яблучний пиріг

Я знов повернулась до яблучної випічки:) цього разу обрала рецепт популярного Цвітаєвського пирога, варіантів приготування якого можна знайти безліч, наприклад з різними ягодами чи фруктами.
Не дивно що пиріг подобається багатьом, особливо з яблуками, тому що поєднання пісочного тіста з кислими/солодкими яблуками та ніжним кремом - це дуже смачно!


Можливо колись спробую замість яблук використати іншу начинку, думаю буде не менш смачно:)
Для начинки я використала кислий сорт яблук, як на мене, в такому разі крем має більш насичений смак, і іноді дуже хочеться відтінок кислого в десерті.


В архіві зберігаються найулюбленіші рецепти яблучних пляцків/тортів, якщо шукаєте щось нове, клікайте на посилання  (раз, два, три).

Для тіста:
150 г вершкового масла
375 г борошн
125 г сметани
0,5 ч.л. соди (погашеної оцтом)
Для начинки:
800 г очищених яблук
Для заливки:
250 г сметани
1 яйце
200 г цукру
2 ст.л. борошна
Приготування:
Готуємо тісто, змішуємо масло з борошном, додаємо сметану, в кінці соду, погашуємо оцтом. Замішуємо м'яке тісто.
Далі чистимо яблука, ріжемо тонкими пластинками.
Тісто розкочуємо, викладаємо у форму для випікання, формуємо бортики. Зверху викладаємо яблука:


Готуємо крем: в посудині змішуємо сметану, яйце, цукор та борошно, збиваємо міксером не більше 1 хвилини, крем виходить не густий. Поливаємо кремом яблука:


 Тепер ставимо пиріг в розігріту на 200 гр. духовку, випікаємо 50 хвилин (я випікала при 200 гр. перші 30 хвилин, решту часу при 180 гр.)


Смачного!
Рецепт використала звідси

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...