середа, 2 липня 2014 р.

Пиріг з чорницями і штрейзелем / Blueberry Pie with Streusel

От вже і липень, літо як завжди кудись спішить! Хоч погода нас не дуже тішить, по прогнозам скоро буде справжня спека:)
Говорити про користь чорниці мабуть буде зайвим, тому що всі-всі знають яка корисна ця ягода) їсти чорницю з цукром потрібно, але й хорошим  варіантом є використати її у випічці:)
У мене є гарний рецепт маффінів з чорницею, а сьогодню ділюсь з вами рецептом смачного пирога. І не тільки смачного, а й корисного, з насиченим смаком начинки, якої ну дуже багато!Особисто я полюбляю випічку чи десерти з легкою кислинкою, а тут ще й цю кислинку підкреслює солодкий і хрумкий штрейзель! Елементарне і водночас ідеальне поєднання!


I can't believe, it's July already, the summer as always run by so fast!
I guess everyone knows about blueberries health benefits:) you could eat blueberries with sugar and get a quantity of vitamins or add them to pie and believe me you will get an awesome healthy pie:) Btw, I have an amazing blueberry muffins recipe here.







Форма для випічки діаметром 30 см.
Для тіста:
300 г борошна
200 г холодного масла
щіпка солі і цукру
1 ч.л. лимонного соку
50 мл. холодної води

Для начинки:
600 г свіжих чорниць
150 г цукру
100 мл води
4 ст.л. картопляного крохмалю
сік 1 лимона

Для штрейзеля:
100 г борошна
100 г холодного масла
100 г цукру
цедра 1 лимона

Приготування:
Воду і лимонний сік з'єднуємо, масло ріжемо кубиками, січемо з борошном, додаємо сіль і цукор, вливаємо воду і замішуємо тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Тим часом готуємо начинку.
Чорниці заливаємо водою, висипаємо половину цукру і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. В окрему посудину вливаємо 50-60 мл води і розчиняємо крохмаль, відразу додаємо суміш до чорниці, кип'ятимо 2 хвилини на слабкому вогні (начинка стає густішою). Знімаємо начинку з вогню, додаємо решту цукру і лимонний сік, перемішуємо та даємо начинці охолонути. За цей час готуємо штрейзель.
Холодне масло разом з цукром та борошном перетираємо руками (або в комбайні) в крихту, в кінці додаємо цедру, ставимо в холодильник.
Витягує тісто з холодильника та даємо постояти пару хвилин. Тісто розкачуємо та переносимо в форму, викладаємо начинку і зверху посипаємо штрейзелем. Випікається пиріг при 200 гр. 40 хвилин.
П.С. Краще форму ставити на деко, щоб часом начинка не забруднила духовку.

For 30 sm pie dish
Dough:
300 gr all-purpose flour
200 gr cold butter, cut into small pieces
pinch of salt and sugar
1 tsp. lemon juice
50 ml cold water

Filling:
600 gr blueberries
150 g sugar
100 ml water
4 tbs. potato starch
1 lemon juice

Streusel:
100 gr flour
100 gr cold butter
100 gr sugar
1 lemon zest

Directions:
Mix lemon juice and water together. Rub cold butter with flour, add salt and sugar, pour in water and knead the dough. Refrigerate the dough until filling and streusel are completely made.
For filling: put blueberries in a large bowl, add 75 gr sugar and water, place the bowl on heat. In another bowl pour 50-60 ml water add potato starch and stir well until dissolve. Add the mixture to boiling blueberries and boil once again for 2 minutes, the filling has to be more dense. Then add lemon juice and the rest 75 gr sugar, mix well. Let cool
Meanwhile prepare streusel: combine cold butter with sugar and flour in food processor, pulse a few seconds, add lemon zest. Refrigerate untill filling completely cool.
Preheat the oven to 200 C.
Remove the dough and let rest on the surface for a few minutes before rolling. Roll out the dough and place pie dish, fill the pie dish with the blueberry filling, sprinkle the streusel evenly over the blueberry filling. Bake the pie for 40 minutes until the streusel is golden brown. Let cool before serving.
P.S. Place your pie dish on the baking sheet, because the filling can paint over your oven.




Смачного!
Рецепт звідси

Enjoy!
The recipe found here

4 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...