пʼятниця, 10 жовтня 2014 р.

Американський яблучний пиріг / American Apple Pie

Всім привіт! Я повернулась після довгої паузи (2 місяці вже не жарт) і готова далі випробовувати нові рецепти і ділитись тут своїми найкращими враженнями:) Хотілось би звичайно написати кілька слів чому я так надовго "пропала" з блогу. А все дуже просто, нові обов'язки і обмаль часу) банально, але так воно буває) Пропадати на такий довгий час я більше не планую, але і писати дуже часто не можу пообіцяти. Проте в архіві ви можете знайти багато різних рецептів:)
Повернулась сюди до вас з новим осіннім рецептом яблучного пирога. Яблучна випічка подобається багатьом, перед таким смачним ароматом важко встояти;))

Hi everyone! I come back after long pause (almost 2 months) and ready to try a new recipes and share the best recipes with you guys) I don't want to promise write very often because now my life is more busy, I have new duties and less time for my favorite hobby. But I will probably write often than once a month:)
I come back with a new apple pie recipe. Almost everyone loves apple pies, it's impossible to resist the delicious apple flavor;))


В тому що яблучні пляцки чи пироги на другий день після випікання стають ще смачнішими я переконалась не один раз. Це стосується і цього пирога. Присипте його цукровою пудрою, подайте з кулькою морозива і просто насолоджуйтесь смачним десертом! Гарних вам вихідних)

I've fully realized that apple pies are more tasty on the following day after baking. The same thing I could say about this pie. Serve the pie with ice cream or dust powdered sugar on top and relax:) Have a great weekend!



Інгредієнти для тіста:
300 г борошна
200 г вершкового масла
3 ст.л. холодної води
2 ч.л. лимонного соку
щіпка солі
1 жовток для змащування

Для начинки:
6 середніх яблук
5 ст.л. цукру
1 ст.л. картопляного крохмалю
1/2 ч.л. кориці
сік половини лимона

Приготування:
Замішуємо тісто. Борошно розтираємо з маслом до крихти, додаємо решту інгредієнтів і замішуємо тісто. Якщо тісто не замішується просто додайте ще трішки води. Розділяємо тісто на більшу і меншу частини. Більшу частини розкочуємо і викладаємо у форму формуючи бортики.
Тепер готуємо начинку. Яблука чистимо і ріжемо на частинки, відразу скроплюємо яблука лимонним соком, посипаємо цукром, корицею і вимішуємо з крохмалем.
Викладаємо начинку, закриваємо другою половинкою тіста. За допомогою вилки робимо легкі надрізи і змащуємо верх жовтком і посипаємо цукром.
Пиріг випікається при 190 гр. 1 годину.
Смачного!


For dough you need:
300 g flour
200 g butter
3 tablespoons iced water
2 teaspoons lemon juice
pinch of salt
1 egg yolk

For filling you need:
6 medium apples
5 tablespoons sugar
1 tablespoon potato starch
1/2 teaspoon grounded cinnamon
half lemon juice

Directions:
Rub the flour with butter to the crumbs add the rest ingredients and knead the dough. If the dough is staying dry just pour a little water. Divide the dough on a bigger and smaller pieces. The bigger piece roll out and place into pie pan.
Peel and core the apples, slice them, sprinkle with lemon juice, toss with sugar, cinnamon and potato starch.
Fill the pie with the apple slices. Roll out the smaller dough piece and cover the filling, crimp the border. Make light cuts on top and brush with egg yolk, sprinkle sugar.
Bake the pie into preheated oven to 190 C for 1 hour.
Enjoy!




Джерело: earlymorningwithme.blogspot.ru


6 коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...