середа, 26 серпня 2015 р.

Пиріг з куркою / Chicken Pie

Коли в мене вдома є шоколадний торт, значить час пекти щось несолодке) тому сьогодні розбавляю солодкі фотографії цим пресмачним пирогом з куркою.

I haven't baked savory pies so long so now when I have a chocolate cake it's time for savory chicken pie!)


Раніше я частіше пекла пироги з несолодкою начинкою чи пиріжки і булочки, тому під міткою "несолодка випічка" ви знайдете багато різних рецептів. Тепер про сьогоднішній пиріг, чесно кажучи такий рецепт пригодиться кожному! Я вдячна Олі, яка поділилась ідеєю в своєму блозі (клік), побачивши цей пиріг я знала що скоро також його спечу. По-перше чоловікові пиріг з м'ясом сподобається, а по-друге обожнюю слоєне тісто, вірніше люблю його купувати))) ну і по-третє, часом треба щось і несолодке пекти)

This recipe is for all occasions! I'm grateful to Olya for that recipe (click), when I caught a sight of pie pictures I desired to try it too. First, my husband loves savory pies, secondly I love puff pastry and thirdly sometimes it's good to bake something savory))

Інгредієнти:
500 г слоєного тіста
400-500 г курячого філе
1 середній кабачок
2 яйця
220 мл сметани
200 г твердого сиру
сіль, перець
розмарин
італійські трави

Приготування:
Спочатку робимо начинку. Філе ріжемо на невеликі кусочки, обмажуємо на сковорідці. Кабачок чистимо і ріжемо кубиками. Коли курка буде готовою, висипаємо до неї порізаний кабачок та тушимо все разом на слабкому вогні 10-15 хв. солимо, перчимо до смаку.
Тісто розморозити, розкатати в паляницю діаметром 28 см. Форму для випікання змащуємо маслом, присипаємо борошном і викладаємо тісто, формуємо бортики та проколюємо тісто виделкою. Тепер ставимо тісто в холодильник на 30 хв.
За цей час готуємо заливку. Яйця збиваємо виделкою, змішуємо з сметаною, додаємо тертий сир та спеції: сіль, перець, італійські трави, дрібку розмарину, якщо любите.
Тепер викладаємо на тісто начинку, зверху все покриваємо сметанною заливкою.
Печеться пиріг при 180 гр. 40-45 хвилин.
Смачного:)

Ingredients:
500 g puff pastry
400-500 g chicken breast fillet
1 medium zucchini
2 eggs
220 ml sour cream
200 g hard cheese
salt, pepper
rosemary or other spices to your taste

Directions:
Prepare filling: cut the fillet into pieces and fry on a medium heat. Peel a zucchini and dice it. When a chicken is almost ready add the zucchini and stew together for 10-15 with the lid askew.
Roll unfrozen puff pastry out to the circle 28 cm in diameter. Butter the piepan, sprinkle with flour and place pastry into pan. Press pastry to the bottom and sides to stick it. Prickle with a fork Place a pastry into refrigerator for 30 min.
Meanwhile whisk eggs add sour cream and stir well. Add grated cheese and spices.
Then spread the filling in the pie shell, pour the sour cream mixture over the filling. Bake the pie into preheated oven to 180 C for 40-45 minutes.
Enjoy:)


8 коментарів:

  1. Супер-пиріг, дуже апетитний!. Кабачок замість цвітної капусти - оригінальна заміна, треба й собі з кабачком спробувати)). дякую за ідею!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. насправді смачно! Поєднання кабачка з курячим м'ясом мені давно подобається, десь в мене є рецепт тушеної курки з кабачком.
      Рада, що тобі сподобався мій варіант начинки:)

      Видалити
  2. I have never had a savory pie before. Every time I hear the word pie I think sweets, but this looks like a tasty alternative.
    toyastales.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
  3. и опять взяла на заметку твой рецепт! спасибо! =*
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :) буду очень рада если рецепт пригодится

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...