неділя, 22 січня 2017 р.

Кнедлики з капустою / Dumplings with Cabbage

Всіх вітаю в Новому році! Сьогодні розпочинаю новий сезон з дуже смачної страви, адже ми закохались в неї з першої ложки! Я готувала такі кнедлики ще раніше, але не встигла зробити ні одної фотографії, але була переконана що вже невдовзі буду готувати цю страву ще раз. Так от, ця смакота знову появилась на нашому столі і здається так само швидко зникла безвісти, як і минулого разу:)


Hello everyone! I hope this year brings me a lot of delicious recipes and I'd be happy to share them with you all. So let's start with a super yummy dish as dumplings served with stewed vegetables. This dish is favourite one in my family and I'm sure you like it too.



Для тіста потрібно:                                                                   For dough you need:
0,5 скл. води                                                                              0,5 cup water
15 г свіжих дріжджів                                                                15 g fresh yeast
сіль                                                                                             salt
1 ст.л. олії                                                                                  1 tblsp. oil
борошно (приблизно 220 г)                                                     all purpose flour (approx. 220 g)

500 г свіжої капусти                                                                 500 g cabbage
1 морква                                                                                     1 carrot
цибуля                                                                                         onion
олія                                                                                              oil
сіль, перець                                                                                salt, pepper

Приготування/Directions:

1. Воду підігріти до 36 гр. Розвести дріжджі, додати сіль. Поступово підсипаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Heat water to 36 degrees. Dissolve yeast into water, add salt and gradually mix in flour. Knead a soft dough, cover it with dish towel and leave in warm place for 1 hour.


2. Капусту шаткуємо або дуже дрібно ріжемо ножем. Відварюємо капусту до готовності в підсоленій воді. Тим часом ріжемо кубиками цибулю, підсмажуємо цибулю до ледь золотистого кольору. Моркву тремо на грубій тертці і висипаємо до цибулі. Капусту зціджуємо і змішуємо з овочами. Спеції додаємо за смаком.

Chop cabbage. Place cabbage into boiled salted water and cook until ready. Meanwhile fry diced onion with oil until golden add grated carrot and simmer until done. Add spices to your taste. Drain cabbage off by using colander and mix cabbage with carrot.





3. Тісто за годину підстає вдвоє. Відщипуємо від тіста невеликі кусочки і формуємо кульки. Складаємо кнедлики на присипану борошном дошку та накриваємо рушником і залишаємо ще на 30 хв.

Snip off a little pieces from dough and form balls by your hands. Place dumplings in a row on floured surface. Then cover dumpling over again and leave for 30 min.




4. Ставимо баняк з водою на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо сіль, кидаємо в кип'яток кнедлики і скручуємо вогонь до найнижчого. Накриваємо баняк кришкою і варимо 5 хв, далі перемішуємо кнедлики і варимо вже без кришки ще 5 хв.

Now place saucepan with water on the heat, bring it to the boil, add salt. Then place dumplings into boiling water and reduce heat to least. Cover saucepan with lid and cook for 5 min. Then take off the lid, stir dumplings and cook for 5 minutes.



Кнедлики викладаємо у друшляк і викладаємо у сковорідку з овочами, перемішуємо та подаємо до столу.

Place dumplings into colander, then mix with vegetables. Serve with greens and sour cream. Enjoy!



Мені смакує з сметаною:)

Дякую за смачний рецепт (cookorama.net)


Смачного! 
Hope you enjoy!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...