пʼятниця, 29 вересня 2017 р.

Сметанкове печиво / Sour Cream cookies

Сьогодні доповнюю свою скарбничку улюблених рецептів цим простеньким рецептом домашнього печива. Хоч рецепт дійсно елементарний проте всім було дуже смачно:)


Today I update my favourite recipes list with this simple cookies. Despite all trivial ingredients these cookies likes everyone:)



Тільки подивіться на фото автора рецепту - навіть печиво можна перетворити на щось казкове! 

Just look how author of this recipe decorated these cookies - something incredible!

Інгредієнти:
2 яйця
150 г цукру + 10 г ванільного цукру
100 г  жирної сметани
100 г м'якого масла
щіпка солі
450 г борошна
1,5 ст.л. розпушувача для випічки

Приготування:

За допомогою вінчика збиваємо яйця з цукром. Додаємо сметану та масло та добре пермішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю та додаємо в яєчну масу. Замішуємо тісто, воно повинно бути м'яким та не липнути до рук, тому при потребі всипаємо ще трішки борошна. Загортаємо тісто в харчову плівку та ставимо в холодильник на 2-3 години.
На присипану борошном стільницю викладаємо тісто, розкочуємо товщиною 0,5 см та вирізаємо печиво. Викладаємо печиво на пергамент і випікаємо +/- 20 хв при температурі 180 гр.
Коли печиво остигне посипаємо верх цукровою пудрою (за бажанням).
Смачного:)

Ingredients:
2 eggs
150 g sugar + 10 g vanilla sugar
100 g sour cream
100 g butter, softened
pinch of salt
450 g flour
1,5 tablespoon baking powder

Directions:
Whip eggs with a wire whisk gradually add sugar and keep whipping. Add sour cream and butter, stir well. Sift flour with baking powder and salt and mix in egg mixture. Knead a dough, it should be soft and nonsticky so if it necessary add a little bit flour. Then wrap dough into plastic wrap and place into refrigerator for 2-3 hours.
Place dough onto floured surface and roll it out 0,5 cm in thick. Cut out a cookies with your favorite shapes. Place cookies on a parchment paper and bake for 20 minutes in preheated ovent to 180 C.
Let cookies completely cool. Decorate with powdered sugar and enjoy:)



8 коментарів:

  1. Even though sour cream is a common baking ingredient I have never used a recipe that featured it. This seems like a crowd pleasing recipe.
    LaToya
    www.toyastales.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
  2. Як завжди така смакота, дякую за рецептик) Ділюсь ними з бабусею ♥
    Julia Shkvo

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую Юля:) заходь ще, невдовзі напишу рецептик ще одного дуже смачного печива)

      Видалити
  3. да что же ты творишь! я и этот рецепт сохранила!)))
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
  4. Очень приятно:) спасибо тебе!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...