неділя, 24 лютого 2013 р.

"Яблучна ніжність"

Для мене це найсмачніший яблучний торт, який я люблю до безтями))) Він настільки ніжній, делікатний, тому слід бути уважним і не з'їсти одразу потрійну порцію)) Рецепт моєї мами, і я просто мушу мати його у ще й у своїх записах, тому що рецепт безцінний:


Тісто:
100 г цукру розтоплюємо на водяній бані з яйцем;
Додаємо 2 скл. борошна + 100 г маргарини; 1 ст.л. амоняку розчиняємо в 0,5 скл. теплого молока. Замішуємо тісто, підсипаємо ще трішки борошна та ставимо тісто у холод на 1 годину. Виходять 3 коржі (вип. при темпер. 180г, перед тим як ставити коржі випікатись колимо коржі вилкою).
Крем:
1,5 кг яблук, чистимо та тремо на грубій тертці. Тушимо на слабкому вогні до 10 хвилин, даємо цукор до смаку. Коли яблука остигнуть збиваємо їх міксером з 300 г масла і пачкою ванільного цукру.
Смачного!!!!!

4 коментарі:

  1. Орієнтуйтесь по вигляду, бо я пекла цей торт десь рік тому і чесно не пам'ятаю скільки часу печуться коржі. Єдине, не забудьте поколоти їх вилкою, це важливо.

    ВідповістиВидалити
  2. У НАС НЕ Є У ПРОДАЖУ АМОНЯКУ, ЧИМ ЙОГО ЗАМІНИТИ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можна заради цікавості поекспериментувати і замінити амоняк содою чи розпушувачем, але боюсь результат буде відрізнятись. Я ніколи не заміняла амоняк, тому не можу порадити вам замінити його якимось іншим розпушувачем.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...