неділя, 10 березня 2013 р.

Пахлава нашвидкоруч

Я не так багато пробувала пахлаву, щоб мати повне уявлення про цей десерт, проте даний рецепт експрес-пахлави мені дуже сподобався. Ніжна смак та в міру солодка пахлава з смачним ароматом готується швидко та просто, тому спішу ділитись рецептом, і дякую за нього господині з сайту dreamfood.com.ua)))
Бажаю вам гарного вихідного і хорошого настрою;)



Потрібно:
0,5 кг. готового листкового тіста;
1 скл. мелених, смажених горіхів (можна взяти різні горіхи: арахіс, грецькі, мигдаль);
2 яйця;
0,5 скл. цукру;
2 ч.л. рідкого меду;
Приготування:
Розморожене тісто ділимо на три рівні частини. Одну частину ставимо у духовку і печемо до півготовності (10 хвилин при 180 гр.). Тим часом готуємо начинку. Відділяємо білки від жовтків. Білки збиваємо з цукром до пухкої маси.
Тепер викладаємо один корж на пергамент, зверху змащуємо збитими білками та посипаємо меленими горішками, накриваємо охолодженим напівготовим коржем, верх також змащуємо білком та посипаємо рештою сумішшю горіхів. Накриваємо останнім кожем, змащуємо його жовтком, краї зчіплюємо.
Тепер гострим ножем ріжемо тісто на порційні квадрати, кожен квардат прикрашаємо арахісом. Ставимо тісто запікатись хвилин 20 до зарум'янення.
Витягуємо пахлаву, верх змащуємо рідким медом та ставимо знов у духовку на 3-4 хвилини.
Смачного вам))


 П.С. Горіхи я подрібнила досить мілко, моя порада, частину горішків просто подрібніть ножем. Також за вашим бажанням горіхів можна додати більше.


4 коментарі:

  1. Соломієчко!!!Супер-пахлава!!
    Така рум"яна і пухка)
    Мені зараз так захотілося солоденького до кави!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Майєчко, за Твоїми рецептами все вдається! Дякую Тобі за сонячний відгук :-*

      Видалити
  2. зараз буду пекти вашу пахлаву.....дякую за швидкий рецепт..люблю такі)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...