субота, 22 червня 2013 р.

Торт "Рафаелло" без випічки

Коли на дворі така спека, як в ці дні, зовсім не хочеться вмикати духовку. Тому на свята я приготувала торт без випічки:


Крем, який готується до цього тортика дуже незвичний. Вперше пробую заварний крем з кокосом, і мені сподобалась ця ідея. Як добре що хтось пробує нові смаки і ділиться ними з іншими!


Інгредієнти:
2 пачки вершкового крекера ("Світоч")
200 г кокосової стружки
500 мл. молока
200 г вершкового масла
150 г цукру
2 жовтки
2 ст.л. борошні
2 ст.л. крохмалю
Приготування:
Готуємо крем: збиваємо жовтки з 100 г цукру. Додаємо борошно, крохмаль і 100 г молока, знов збиваємо міксером. 400 г молока з цукром що залишився доводимо до кипіння. Додаємо сюди попередньо приготовану масу та постійно перемішуючи варимо на слабкому вогні, маса має бути густої консистенсії.Відставляємо в сторону.
Розм'ягшене масло збиваємо міксером, поступово додаємо охолоджену масу та добре збиваємо. Додаємо 150 г кокосової стружки, вимішуємо крем ложкою.
Тепер на дно невеликої форми (можна круглої або квадратної) викладаємо крекер, зверху викладаємо крем, чередуємо крекер з крему так щоб останній шар був кремовий. Ставимо торт на 3 години в холодильник.

У мене вийшло 4 шари крекеру і крему. Крекер використала не весь (так як і автор:) вийшло рівно 1,5 пачки) В крем додавала білу кокосову стружку, а зверху посипала кольоровою.


Смачно!
На рецепт автора можете подивитись тут :-)
Веселих свят!!! :-*


2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...