субота, 13 липня 2013 р.

Медовий торт

Яка б не була проста назва, торт дуже смачний! Надзвичайно ніжний на смак, красивий у розрізі, простий в приготуванні - його можна пекти на будь яке свято!


Взагалі я планувала зробити сметанковий крем з чорносливом, але в останню хвилину передумала, і зробила такий крем я і автор рецепта - сметана збита з цукром + між коржами декілька волоських горіхів. Поєднання вдале, горіхи як раз додають свою "родзинку":) А крем з чорнисловом я приготую коли буду пекти "Жіночі примхи", тільки от не знаю коли :))



Для коржів:
150 г маргарину
2 ст.л. цукру
4 ст.л. меду
2 шт. яєць
500-600 г борошна
3 ст. л. сметани
1 ч.л. соди погашена оцтом
Для крему:
400 г жирної сметани
1,5 скл. цукру
горіхи
Приготування:
Готуємо тісто для коржів. Розтираємо маргарин з цукром, додаємо мед + яйця + сметану та перемішуємо. Додаємо половину борошна, гасимо соду. Тепер додаємо решту борошна та вимішуємо тісто. Тісто м'яке та приємне в роботі, може бути трішки липким.
Тепер ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Стільничку притрушуємо борошном, розкачуємо тонкі коржі (товщиною 0,5 см.), при випіканні коржі піднімаються. При необхіності застеляємо деко пергаментом, викладаємо корж та ставимо в розігріту на 180 гр. духовку та чекаємо 15 хвилин. Корж має бути румяним, але трішки м'яким. Випікаємо решту коржів (у мене вийшло 4, хоча якщо формувати невеликі коржі то може вийти і 6 шт.)
Коли коржі спечуться та охолонуть, перекладаємо їх кремом.
Сметану збиваємо з цукром (я використала 1 пачку загущувача для сметани). Поверх 2 коржа я посипала крем горіхами, верх торта я прикрасила тертим шоколадом, бока змастила кремом і обсипала подрібненим тістом, що залишилось від коржів.


Смакота))
Рецепт знайшла ось тут

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...