Тому за проханням моїх рідних, найближчим часом спечу ще одну порцію:) Можливо пиріжки робитиму меншими..
Інгредієнти для тіста:
130 г борошна
1/4 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. солі
115 г холодного масла
50 г сметани
Для начинки:
2 середніх яблука
3 ч.л. цукру
0,5 ч.л. кориці
Додатково:
1 яйце
1 ч.л. цукру
Приготування:
Змішуємо борошно, сіль та розпушувач в блендері:
Масло розрізаємо кубиками та додаємо до борошна, подрібнюємо:
Додаємо сметану, замішуємо тісто:
Тісто формуємо в кулю та кладемо в холодильник на 30 хвилин.
За цей час готуємо начинку: чистимо яблука, нарізаємо дрібними кубиками, посипаємо цукром, корицею і вимішуємо:
На присипаній борошном дошці, тонко розкачуємо тісто, виріжаємо кружки. Всередину дного кружка викладаємо начинку, закриваємо іншим кружком, краї притискаємо вилкою:
Складаємо пиріжки на деко пристелене пергаментом, зверху змащуємо збитим яйцем та посипаємо цукром. За допомогою ножа зверху робимо кілька надрізів :
Випікаємо 20 хвилин при 200 гр.
Начинку я змінила, решту відтворила по рецепту автора, з блогу www.irenelife.com
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар