четвер, 19 вересня 2013 р.

Apple mini pies

Найближчими днями буду знов пекти ці пиріжки - вони просто ідеальні! Вихід 5-6 пиріжків, як на мене це занадто мало як для такої смачної випічки:)


Тому за проханням моїх рідних, найближчим часом спечу ще одну порцію:) Можливо пиріжки робитиму меншими..


Інгредієнти для тіста:
130 г борошна
1/4 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. солі
115 г холодного масла
50 г сметани
Для начинки:
2 середніх яблука
3 ч.л. цукру
0,5 ч.л. кориці
Додатково:
1 яйце
1 ч.л. цукру
Приготування:
Змішуємо борошно, сіль та розпушувач в блендері:


Масло розрізаємо кубиками та додаємо до борошна, подрібнюємо:


Додаємо сметану, замішуємо тісто:



Тісто формуємо в кулю та кладемо в холодильник на 30 хвилин.
За цей час готуємо начинку: чистимо яблука, нарізаємо дрібними кубиками, посипаємо цукром, корицею і вимішуємо:





На присипаній борошном дошці, тонко розкачуємо тісто, виріжаємо кружки. Всередину дного кружка викладаємо начинку, закриваємо іншим кружком, краї притискаємо вилкою:


Складаємо пиріжки на деко пристелене пергаментом, зверху змащуємо збитим яйцем та посипаємо цукром. За допомогою ножа зверху робимо кілька надрізів :

Випікаємо 20 хвилин при 200 гр.



Начинку я змінила, решту відтворила по рецепту автора, з блогу www.irenelife.com


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...