вівторок, 12 листопада 2013 р.

Печиво "Батуринки"

На вихідних спекла нове печиво з цікавою назвою Батуринки. Вигляд печива мені сподобався одразу + процес приготування здався досить простим :)
Незважаючи на те що кількість печива виходить великою, готувати його дійсно легко. 


Інгредієнти:
3 варених жовтка
2 сирих жовтка (+ 1 білок залишаємо на змащування печива)
120 г сметани
100 г цукру
200 г м'якого масла
25 мл білого вина
500-550 г борошна
Додатково:
50 г мигдалю (чи інших горіхів)
2-3 ч.л. цукру
Приготування:
Варені жовтки добре розтерти з сирими. Додаємо сметану, цукор, масло і вино, перемішуємо. В кінці всипаємо борошно та вимішуємо тісто.
Тепер розкачуємо тісто в пласт товщиною 3 мм. вирізаємо кружки (можна вирізати іншу форму), складаємо на змащене олією деко. Кожен кружечок змащуємо збитим яєчним білком, і кілька разів проколюємо тісто виделкою:


Горіхи дрібно перемелюємо/тремо на тертці, вимішуємо з цукром і посипаємо верх печива:


Випікається печиво приблизно 20 хвилин при 200 градусах.


Смачно:)
Рецепт з сайту dreamfood.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...