субота, 9 листопада 2013 р.

Vanilla scones

Обожнюю готувати скони - швидко і смачно, особливо зранку на сніданок:)

Не завжди є час пекти звичайні здобні булочки, тісто до яких має "підрости", "відпочити" не 1 годину, тому я знайшла в сконах велику перевагу - простота приготування, через те мені хочеться пробувати нові рецепти.



Найчастіше я готую сирні скони, але тепер мені здається що ванільні скони будуть на першому місці:)

Інгредієнти:
250 г борошна
2 ч.л. розпушувача
щіпка солі
30 г цукру +20 г ванільного цукру
70 холодного вершкового масла
1 яйце
120 г сметани
Приготування:
Змішуємо просіяне борошно, цукор, розпушувач і сіль.
Холодне масло натираємо на грубій тертці або ріжемо грубими кусками і змішуємо з борошном. Вимішувати не довго, щоб масло не розтоплювалось.
Окремо збиваємо вилкою яйце (2 ч.л. відливаємо на окрему тарілку, знадобиться для змащування сконів), тепер додаємо сметану та перемішуємо. Швидко змішуємо масу з борошном та вимішуємо тісто, але не надто інтенсивно (порада від автора: якщо тісто вийшло надто сухим можна добавити ще трішки сметани або ложку молока).
Тісто формуємо в паляницю ріжемо на 8 частин. Викладаємо на деко для випікання, верх змащуємо яйцем і ставимо в розігріту на 200 градусів духовку на 20 хвилин.


Смачного!
Рецепт з блогу http://fleur-de-cassie.livejournal.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...