субота, 31 травня 2014 р.

Hand Pies

Давненько я не пекла пиріжки! Але чим рідше їх печеш, тим більше вони смакують!:) Я дуже люблю пиріжки з пісочним тістом, тоді начинка для мене вже не настільки важлива:) цей рецепт пісочного тіста надзвичайно простий, лише потрібно довго тримати тісто в холодильнику, але за цей час можна приготувати начинку або.. зробити інші справи по дому)

I haven't baked pies for ages! But now it's like something fantastic! So so delicious! I love shortcrust pastry so filling doesn't mean a lot for me. This hand pies recipe is very simple, but you need to refrigerate pastry for 2 hours. However you can take time for yourself or do some household chores:)



Сьогодні погода просто жахлива. Як ви покращуєте собі настрій коли на вулиці дощ, а ваші плани залежали від погоди?

Today is rainy and cloudy weather. How do you chase away the blues?

Для тіста потрібно (вихід 8 пиріжків)
200 г борошна
90 г холодного масла
щіпка солі
25 мл холодної води

Змішуємо борошно з сіллю, додаємо порізане кубиками масло та перетираємо руками в крихту. Вливаємо по трохи воду і замішуємо тісто. Формуємо тісто в кулю і загорнувши в харчову плівку ставимо в холодильник на дві години.
Начинка для пиріжків може бути будь яка на ваш смак.
Холодне тісто розминаємо руками та розкочуємо в пласт (при потребі поверхню притрушуємо  борошном). Вирізаємо кружки, начиняємо начинкою та добре защипуємо края. Викладаємо пиріжки на змащене маслом деко та змащуємо верх збитим яйцем. Випікаємо 40 хвилин при 170 гр.
***********************************
For shortcrust pastry you need:
Yield: 8 hand pies
200 gr. flour
90 gr. cold butter
pinch of salt
25 ml cold water
Cut cold butter into small pieces. Mix flour with salt add butter. Rub the butter into the flour with your fingertips until the mixture resembles breadcrumbs. Add the water stir well until the dough binds together. Wrap the dough in plastic wrap and refrigerate for 2 hours.
The filling could be of your choice.
Preheat oven to 170C. Turn dough on a floured work surface and let stand 5 minutes, knead lightly. Roll out the dough and cut out the round circles. Place 1 tbls. filling in the center of each round, then fold the dough over to cover the filling, make a semicircle and seal the edges.
Place pies on a buttered oven tray and brush the tops with egg wash. Bake until 40 min. until golden brown.



Смачного! Бажаю вам хорошого настрою!
Рецепт з блогу http://lybovmoseykina.blogspot.com/

Bon appetit! Have a wonderful weekend!
Recipe from  http://lybovmoseykina.blogspot.com/

6 коментарів:

  1. NAM! These cute little pies look delicious!!! Now Im totally craving them :)
    xoxo

    Novelstyle

    Don't forget to check my Shopbop gift card giveaway!!

    ВідповістиВидалити
  2. These are so cute! I'm always happy to learn a new finger food recipe, perfect for entertaining!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Thanks a lot for your feedback, Melissa:) I'm glad if I could offer you a new finger food recipe.

      Видалити
  3. Hi Solya, they are looks so good and cute:). Love to make it at home myself!

    Have a great Tuesday!

    http://www.attraction2fashion.com

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...