вівторок, 27 травня 2014 р.

Лимонні капкейки з меренгою / Lemon meringue cupcakes

За останній місяць я вже встигла двічі приготувати меренгу, це суперовий екстра швидкий десерт! Тому у мене не було сумнівів що капкейки з меренгою буде ще одним вдалим поєднанням смаків. Меренга чудово підкреслює лимонний смак капкейків і додає свою солодку нотку.

I have made meringue twice this month, that is a super double quick dessert recipe! That's why I didn't have doubts about these cupcakes, i was sure that meringue and lemon flavor is a perfect combination!






Інгредієнти:
280 г борошна
1,5 ч.л. розпушувача
щіпка солі
120 г м'якого вершкового масла
50 г цукру
цедра лимона
1 яйце
1 жовток
100 мл молока

Змішуємо борошно, розпушувач та сіль. В окремій посудині збиваємо міксером масло, цукор, цедру лимона, вбиваємо яйце та додаємо жовток, все добре ще раз збиваємо. По трохи всипаємо сухі інгредієнти та вливаємо молоко. Перемішуємо тісто ложкою. Тепер наповнюємо форми для кексів тістом та ставимо в розігріту до 175 гр. духовку, випікаємо 20 хвилин. Готові капкейки відставити в сторону охолоджуватись.

Для меренги потрібно:
3 білки
150 цукровою пудри
Білки (кімнатною температури) збиваємо на середній швидкості 3-4 хвилини. По трохи всипаємо цукор-пудри та збиваємо ще хвилин 4-5. Маса повинна бути білою і тягучою.

За допомогою кондитерського шприца прикрашаємо капкейки збитими білками. Ставимо в розігріту до 180 г духовку на 3-5 хвилин. Пильнуйте щоб верх не пригорів!

Подавайте до столу і насолоджуйтесь:)
*****************************************************

Ingredients:
280 g flour
1,5 teaspoon baking powder
pinch of salt
120 g butter, softened
50 g sugar
1 lemon, zest only
1 egg
1 egg-yolk
100 ml milk
Mix flour, baking powder and pinch of salt. In another bowl whisk butter with sugar and lemon zest until well combined. Crack in egg and egg yolk and beat until both are fully incorporated into the mixture. Fold in flour and milk, stir well.
Preheat the oven to 175C.
Place cupcake batter in cupcakes cases. Bake for 20 minutes. Let cool.

Meringue:
3 egg whites
150 g powdered sugar

Whisk the egg whites until soft peaks form (3-4 minutes). Gradually add powdered sugar, whisking continuously until stiff peaks form (4-5 minutes).

Preheat oven to 180C.
Spoon the meringue over the cupcakes. Place the cupcakes to the over for 3-5 minutes, or until meringue is slighty golden-brown.
Serve and enjoy!:)


6 коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...