субота, 4 квітня 2015 р.

Гречаний пиріг / Happy Easter & Buckwheat Pie

Гречаний пиріг, це ще одна випічка з мого дитинства. Я ніколи не називала гречаний пиріг "Яворівським", хоч багато кому цей пиріг відомий саме за такою назвою.

Dear readers! 
I wish you a happy Easter! Hope you have a wonderful weekend with your family!
In Ukraine the Easter Day is on the next Sunday, so we just started to do some preparations (as cleaning home and thinking about menu:)
This whole wheal pie is one of my favorite recipe from my childhood as a cumin cookies. I love the crunchy dough of this pie, love the filling and how it tastes with sour cream.


Люблю пісне та хрумке тісто гречаного пирога, люблю картопляно-гречану начинку всередині, люблю макати гарячий пиріг у сметану...

Інгредієнти для тіста:
100 мл. кефіра
1 жовток
1 білок
сіль
борошно

Для начинки:
0,5 скл. гречки
5-6 відварених картоплин
сіль
1 середня цибулина
олія

Приготування:
Замішуємо тісто. У посудині змішуємо кефір, додаємо білок, перемішуємо вилкою, додаємо сіль і всипаємо по трохи борошна, замішуємо тісто як на вареники. Можете додати ложку масла за бажанням. Жовтком змащуємо верх пирога.

Відварену гречку перемішуємо з картоплею, добре мнемо. Цибулину ріжемо дрібно і підсмажуємо на слабкому вогні, додаємо до начинки, перемішуємо.

Тісто тонко розкочуємо в пласт, всередину викладаємо начинку залишаючи краї. Защипуємо тісто посередині, формуємо урглий пиріг, верх змащуємо жовтком.

Випікається пиріг при 180 гр. приблизно 40-50 хв., верх має зарум'янитись.
Подавайте пиріг ще гарячим зі сметаною. Смачного!

Рецепт від моєї мами:)


Ingredients for dough:
100 ml buttermilk
1 egg white
1 egg yolk
salt
flour

For filling:
100 g buckwheat, boiled
5-6 potatoes, boiled
salt
1 onion
oil

Directions:
Mix the buttermilk with egg white, add salt and gradually add flour. You can also add 1 tablespoon butter.
Boiled buckwheat mix with mashed potatoes, add salt. Chop an onion and fry lightly on a medium heat, add to potatoes.
Roll the dough into circle, put the filling in the center and seal the edges. Brush the top with egg yolk.
Bake the pie in preheated an oven to 180 C near 40-50 minutes.
Serve hot pie with sour cream. Bon appetit:)

My mom shared this recipe:) 



11 коментарів:

  1. OMG, so yummy. *__*
    Have a nice Easter weekend. New outfit is online...

    ВідповістиВидалити
  2. Підтверджую, смакота неперевершена!!! Ням-ням

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ;) найсмачніше коли пиріг щойно з духовки, правда?

      Видалити
  3. ого, я никогда не сталкивалась с подобным пирогом! надо попробовать
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мария, попробуйте обязательно:) может быть пирог кажется необычным, но он очень вкусный;)

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...