Найбільше мені сподобалось слоєне тісто, і ледь солодкуватий смак печива, тому вони смакують просто з маслом чи з варенням:
Інгредієнти:
325 г борошна
125 г вершкового масла
180 г молока
1 ст.л. лимонного соку (або оцту)
щіпка солі
1 ст.л. цукру
1 яйце
1 ч.л. розпушувача до тіста
Приготування:
Насамперед вмикаємо духовку на температуру 180 гр.
В посудину вливаємо молоко та розбавляємо лимонний сік, розмішуємо та відставляємо на пару хвилин.
В окремій посудині змішуємо борошно, розпушувач, сіль і цукор, додаємо нарізане кубиками масло та швидко розминаємо до крихти.
Окремо збиваємо вилкою яйце та виливаємо до молока, добре розмішуємо. В посудині з борошном робимо ямку, вливаємо туди молоко з яйцем, і ложкою все вимішуємо до однорідної маси, в кінці вимішуємо тісто рукою, але не дуже інтенсивно.
Присипаємо стільницю борошном. Викладаємо тісто, розрівнюємо в пласт. Тепер складаємо тісто конвертом тричі. Знов розрівнюємо тісто качалкою, і знов складаємо. Так повторити ще 3 рази (тоді тісто буде слоїстим).
Тепер розкачуємо тісто в пласт товщиною 2 см. і вирізаємо кругле печиво.
Викладаємо печиво на деко для випікання, верх змащуємо молоком.
Випікаємо 20-25 хвилин.
Рецепт знайшла тут
дякую за рецептики)))) дуже душевні рецепти у тебе!!!!!
ВідповістиВидалитигарна ідея - пекти ввечері собі на сніданок адже вранці можна все) і хай весь світ зачекає!!!!!!
Дякую:)
ВидалитиО так, я зранку завжди заварюю каву і часом хочеться чогось солодкого/смачного, а домашня випічка не тільки корисніша від магазинної, а й ситніша;)