середа, 21 січня 2015 р.

Торт "Монастирська хата" / "Monastery Hunt" Cake

Вигляд і смак цього торта відомий кожному, проте назв можна почути безліч, наприклад "Бджолині соти", "Дрова під снігом" і багато інших, але найпоширенішої назвою є "Монастирська хата". 
Не пам'ятаю скільки раз я хотіла спекти саме цей торт, але тільки зараз можу написати хороший, перевірений рецепт і внести його до найулюбленіших. Такий рецепт не підведе ні одну господиню:)

Have you ever heard about Honey Comb cake or Firewood on Snow cake? In Ukraine the more popular name for this cake is Monastery Hunt, and I'm sure the name doesn't mean a lot:)
I don't remember how many times I wanted to bake Monastery Hunt, but know I can share with you one of the best recipe. 







Приготування Монастирської хатки займе немало часу, але я думаю ви знаєте, такий десерт того вартує))

This cake isn't fast to do, it takes quite some time to make dough, bake sticks with cherries, make cream and then assemble the cake and don't forget about the time to leave the layers to soak in sour cream frosting.



Інгредієнти для тіста:                                                For dough you need:
250 г м'якого масла                                                       250 g butter, softened
щіпка солі                                                                       pinch of salt
220 г цукру                                                                     220 g sugar
200 г сметани                                                                200 g sour cream
400-450 г просіяного борошна                                     400-450 g flour, sifted
1 ч.л. розпушувача                                                        1 tsp. baking powder

Для начинки:                                                               For filling:
500-600 г консервованої вишні                                   500-600 g preserved sour cherry

Для крему:                                                                    For frosting:
700 г сметани (22%)                                                     700 g sour cream (22%)
250 г цукрової пудри                                                    250 g powdered sugar
10 г ванільного цукру                                                   10 g vanilla sugar

Додатково:                                                                   Decoration:
шоколад                                                                         chocolate, chopped
горіхи, кондитерські посипки                                      chopped nuts, sugar sprinkles

Приготування/Directions:

1. Готуємо тісто. Змішуємо сметану з розпушувачем. Окремо збиваємо масло з щіпкою солі, поступово всипаємо цукор і збиваємо масло до пухкої маси. Додаємо сметану, добре перемішуємо. Тепер всипаємо борошно і замішуємо тісто. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Make the dough. Mix sour cream with baking powder. In another bowl whisk the butter with pinch of salt, then gradually add sugar and keep whisking until creamy. Add sour cream, mix well. Then add flour and knead the dough. Place the dough to the refrigerator for 1 hour.


2. Тим  часом перекиньте вишні на друшляк, сік в рецепті не знадобиться.

Meanwhile drain liquid from cherries.



3. Тісто розминаємо і ділимо його на 15 рівних кульок.

Separate dough in 15 equal balls.


4. Кожну кульку розкочуємо в пласт, посередині викладаємо доріжку з вишень. Края добре защипуємо. Робимо так зі всіма кульками, старайтесь робити одинакову довжину паличок.

Roll each dough ball into thin long sheet. Arrange line of cherries on dough. Fold dough into stick, seal sides tight.




Випікаємо палички 15-20 хвилин при 200 гр. Даємо остигнути.

Bake the sticks for 15-20 minutes in preheated oven to 200 C. Let the sticks cool.


5. Готуємо крем. Для цього збиваємо сметану з цукром протягом 10-15 хвилин чи до утворення кремової консистенції.

Make the cream. Whisk the sour cream with sugar for 10-15 minutes until cream is ready.


6. Збираємо хатку:) На плоску тарілку викладаємо 5 паличок, добре змащуємо їх кремом, далі викладаємо 4 палички, змащуємо кремом, далі - 3 палички, крем, 2 палички, крем і зверху 1 паличка, крем (див.фото). Загалом виходить 5 шарів

Assemble the cake. Put 5 sticks on the plate, cover with frosting and put next 4 sticks on top, cover with frosting, the next layer - 3 sticks, frosting, then 2 sticks, frosting, and the last one - 1 stick and frosting (see fig.) You should have 5 layers of sticks.




Третій шар / the third layer
Прикрашаємо тертим шоколадом, горіхами, кондитерськими посипками та ставимо в холодне місце настоятись (на цілу ніч).

Decorate cake with chopped chocolate, sugar sprinkles, chopped nuts and leave cake in cool place over night or 12 hours.



Смачного!:)
Рецепт з сайту gotovim-doma.ru.

Deliciously!:)

10 коментарів:

  1. Oh my Solya, this looks so amazing! I want to try! I've never of a monastery hunt cake before, I'm so intrigued! Looks delicious :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Thanks, Melissa! Too sweet!:)
      And yes - this cake is super delicious, I'd like to have one more piece right know!

      Видалити
  2. Solya, ніяк не могла написати, спекла класичне австрійське печиво на свята!!!! Всім дуже сподобалось!!!!!!!!!!!
    А Монастирську хату в нас вдома завжди любили:-) І.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Клас, приємно почути що рецепт сподобався!))))))
      Що там казати, Монастирська хата суперовий торт;) Я от думаю чи не напекти тих трубочок з вишнями просто так до кави)

      Видалити
  3. фантастика! никогда не видела ничего подобного! обязательно испеку!
    mary2be.blogspot.com

    ВідповістиВидалити
  4. What a gorgeous dessert! Oh my I would love to try this. Thank you for stopping by.

    xo,Tammy<3

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...