вівторок, 11 червня 2019 р.

Галета з полуницею / Strawberry galette

Така випічка як галети, ідеальна для літнього сезону, адже користуючись базовим рецептом тіста, начинку можна змінювати на будь який смак, додаючи улюблені ягоди чи фрукти. А ще великим плюсом галет є легкість і швидкість приготування.


Galettes are a great summer delights! You can use your basic dough recipe every time but change the filling to your taste - just add your favourite summer berries or fruits;)


Ще один рецепт смачних галети шукайте тут.

And one more delicious galette recipe find here.


Для тіста:
210 г борошна
2 ч. л. цукру
150 холодного масла
3-4 ст л. крижаної води

Тісто стараємось замішувати дуже швидко. Змішуємо борошно з цукром, додаємо холодне масло і розтираємо руками до крихти. Поступово вливаємо воду і замішуємо тісто. Формуємо з тіста кулю, та ставимо в холодильник на 30 хв.

Тим часом можна підготувати начинку:

500 г полуниці
60 г цукру
1 ст.л. крохмалю

Полуницю миємо та обсушуємо. Тепер полуницю ріжемо на половинки, додаємо цукор і крохмаль, перемішуємо.

Дістаємо тісто з холодильника,  розкачуємо в тонкий пласт і переносимо у круглу форму для випікання (діаметр 27 см) При необхідності чи зручності використовуйте пергаментний папір.
Начинку розподіляємо по паляниці, краї загінаємо прикриваючи начинку.

Випікається галета при 200 гр. протягом 30 хв.

Готову галету ставимо охолодитись після чого подаємо до столу. Смачного!

За рецепт дякую irinaskitchen.com

For dough:
210 g flour
2 tsp sugar
150 cold butter, cubed
3-4 tblsp. iced water

Try to knead dough promptly. Mix flour with sugar, add cubed butter and knead until crumbs. Gradually pour water and knead a dough. Form ball, fold up and place into refrigerator for 30 min.
Meanwhile make strawberry filling:

500 g strawberries, hulled and halfed
60 g sugar
1 tblsp. cornstarch or potatostarch

Mix together all ingrediens.

On a lightly floured surface roll out the dough and transfer into round form (27 cm in diameter) Use a parchment paper if desired. Place the filling over dough and fold the edges up to cover filling.

Bake galette for 30 minutes in preheated oven to 200 C.
Let completely cool and serve.

Enjoy!

4 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...