На перший погляд готувати бізе дуже легко: що може бути легше аніж збивати міксером яєчні білки з цукром? Але якщо ви любите час від часу готувати бізе самостійно, то маєте знати що все може бути не так просто, бізе або як часто кажуть, меренга, часом буває дуже примхливою:) Тому якщо ви збираєтесь приготувати ці "хмаринки" або коли небуть зазнавали невдачі і білки просто не збились в ідеальну піну, то раджу перечитати найтрадиційніші поради які я зібрала для вас і для себе, і сміливо йти експериментувати:)
It seems like the most easier homemade treat you can make it's meringue, but if you like to make meringues at home from time to time you know for sure how cranky this process could be. So today I'm sharing the most traditional and major rules which help to avoid failure in making meringues. Do not afraid to experiment with meringue recipes, this is really one of the best dessert you can make by yourself. If you tired to make simple meringues, I suggest you try out Pavlova or Earls ruins cakes.
Якщо ж ви ніколи не готували бізе, або воно вам приїлось, то попробуйте потішити себе і своїх близьких смачними тортами на основі бізе, наприклад Павлова і Графські руїни.
1. Меренга не готується поспіхом. Для того щоб збити білки в круту піну потрібна витримка і час - всього навсього 7-10 хв потрібно для того щоб досягнути ідеальної піни, але не менше.
2. Для того щоб білки збились підготуйте інвертар наперед, вам потрібна чиста і повністю суха посудина, це стосується і вінчиків від міксера.
3. Коли ви будете розділяти білки від жовтків, будьте максимально уважними і охайними, адже якщо в білок попаде навіть трішечки жовтка - все пропало.
4. Збийте самі білки протягом 3 хвилин, опісля додавайте по трохи цукор. Цукор додавайте по трохи, можна по ложці, кожен раз збиваючи білки наприклад протягом хвилини, тоді додавайте наступну ложку цукру. Збивайте доти поки піна стане глянцевою та добре триматиму форму. Правильно збите бізе не спадає з ложки.
5. Цукор для бізе я завжди беру з розрахунку: на один білок - 50 г цукру.
6. Старайтесь завжди використовувати пергаментний папір при випіканні бізе або добре змащуйте деко перед тим як викладати бізе.
7. Я часто не досушую бізе, тобто воно залишається трішки "жувальним" всередині. Якщо ви також любите таке бізе, то сушіть його при температурі 110 гр. протягом 2-2,5 год. Залиште бізе повністю остигнути в вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Якщо ви любите повністю висушене бізе, вам знадобиться для цього більше часу + залежить від розміру самих бізе. Але не слухайте порад про "висушіть бізе при 100 гр. 1,5 години" - воно ніколи не висохне при такій температурі і за такий час (хіба що воно буде дуже мініатюрним).
8. Раджу урізноманітними смак меренги додавши мелені грецькі горіхи і цедру лимона. Це супер смачно!
9. Якщо ви додаєте якісь додаткові інгредієнти до бізе, наприклад шоколад чи ті ж мелені горішки, то старайтесь перемішувати білки максимально делікатно.
10. На рахунок температури самого бізе, то я особисто збивала і холодні білки і кімнатної температури. Але раджу скоріш збивати холодні білки.
Ось і все! Якщо у вас є якісь правила/зауваження/примітки - пишіть у коментарях. І бажаю успіху, хай ваше бізе вас завжди тішить своїм виглядом і смаком!:)
1, If you want to make perfect meringue do not hurry. Whisking takes approximately 7-10 minutes , not less.
2. Prepare kitchen utensils ahead, bowl, wire whisk must be clean and dry.
3. Be careful while separating egg whites, if even little bit egg yolk drops into egg whites - all is lost.
4. Using an egg beater best the egg whites for 3 minutes until frothy, when gradually add sugar. Add 1 tblsp at a time until sugar ended and the peaks become glossy and stiff.
5. I always take 50 g sugar for 1 egg white.
6. Place meringue on parchment paper or well-greased baking sheet then place them into oven.
7. I always leave meringue cookies a little bit chewy. I scoop up meringue mixture by tablespoon, form different shapes (look at picture above) and bake for 2-2,5 hours, turn off the heat, open the door a crack and let meringue cookies completely cool in the oven . If you want you can bake meringue cookies for a longer time, then it could be more drier inside.
8. I love to add to meringue mixture some chopped walnuts and a little bit lemon zest - yummy!
9. If you add to whisked whites some chocolate or chopped nuts, try to mix it gently and slowly.
10. I whisked cooled whisk as well as whites at room temperature, but I recommend to use cooled egg whites.
That's all! If you have any tips/questions or notes feel free to write in the comments.
Have a nice day and ultimate meringue!:)
Немає коментарів:
Дописати коментар